top of page

Sem Tina Štrukelj, diplomantka psihoterapevtske znanosti (Univerza Sigmunda Freuda v Ljubljani) in specializantka geštalt psihoterapije (IGW Dunaj).

Trenutno zaključujem magistrski študij psihoterapije.

 

Kot prostovoljka sem delovala v klicnem centru za pomoč v stiski, v centru za socialno delo, v domu starejših občanov, v inštitutu za osebnostne motnje in oblikovanje osebnosti Karakter in v psihiatrični ambulanti Le skupaj.Za seboj imam 260 ur osebne učne psihoterapije in preko 150 ur skupinske izkušnje.

 

Pri svojem delu spoštujem Etični kodeks Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, se redno udeležujem supervizij, ter skrbim za osebno rast in izobraževanje.

image0 (8).jpeg

Že odkar pomnim me je zanimala človeška psiha, kako smo si različni in hkrati podobni. Čutila sem radovednost do širine človeškega čutenja, razmišljanja in vedenja. V mladostniških letih sem preko plesa izkusila svobodo izražanja svoje biti, v filozofskih debatah s prijatelji so se mi odstirala nova vprašanja o življenju in v naravi sem našla odgovore.

 

Zanimanje za raziskovanje svojega notranjega sveta, odnosov in širše družbe me je vodilo do odločitve za študij psihoterapije. Poleg praktičnega usposabljanja in teoretičnega znanja, ki sem ga pridobila tekom študija, je bila zame najbolj dragocena izkušnja prav izkušnja lastnega psihoterapevtskega procesa. Izkustveno spoznanje, da vsak kreira svojo pot, da ni receptov, navodil, ki bi jim lahko sledili, temveč raziskovanje svojega edinstvenega notranjega sveta, da se bolje spoznamo in se zavedamo v katero smer želimo pluti v danem trenutku, kaj nas pri tem podpira in kaj ovira. In izkušnja pomembnosti vloge terapevta, ki klienta spremlja v popotovanju s svojo prisotnostjo, včasih spomni na podporo med nevihtnim neurjem, se veseli klientovih zmag, predvsem pa je tam in drži prostor za karkoli vznikne.

Svoj poklic opravljam s predanostjo, strokovnostjo in srčnostjo.  

Vabljeni!

bottom of page